Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 8. 2013

Výcvikový víkend v Podhradí a soustředění záchranářů na Matyldě

 Na letní prázdniny jsme si naplánovali dvě týdenní dovolené se psy.

První týden od 13.7-20.7.2013 jsme strávili v námi oblíbeném kempu v Lukách v Podhradí nad Dyjí, kam stále jezdíme s úžasnou partou Hovawart pro sport. Zde nás opět krásně procvičovala oblíbená Mirka a na obranách nás proháněl Robert. 

skupinka.jpg

Letos s námi jel prvně Cailinky bráška Crosby a tak jsme společně cvičili a podnikali výlety po okolí : na zříceninu nad Podhradím, návštěva hradu Bítov, přilehlé restaurace Rumburak a pod....

pohled.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Vše jsme si řádně užili  ....... více fotek zde

Rovnou z tábora jsme ještě zajeli v neděli na Mezinárodní výstavu psů, kde jsme ještě doufali zjískat potřebný poslední třetí CAC ve třídě šampionů na Grand Šampiona ČR a podařilo se  , utahaní a šťastní jsme v ukrutném vedru odjížděli směr domov.

A po týdnu duševního pracovního nasazení a fyzického odpočinku, vyprání a přebalení zásob a přidání stanu jsme vyrazili 27.7. směr Most - k vodní nádrži Matylda, kde se konalo týdenní soustřeďení záchranářů Plzeňského a Karlovarského kraje.

Celý týden jsme prožili při výcviku vodní záchranařiny / plavba na člunu, záchrana tonoucího surfaře apod./ a krásného koupání v úžasném zatopeném lomu po těžbě uhlí. Suprovým zážitkem  v neděli bylo tréninkové nacvičování psů pro nástup a let s vrtulníkem. Kde jsme byli pod bedlivým dohledem kamer a všudy-přítomných  novinářů.  vrtulnik.jpg Další aktivity se týkali plošného hledání ztracených osob v přilehlém lesíku a pro obveselení psovodů byla naplánována návštěva hypodromu a následná projížďka na koních po jeho okolí - nádhera.

vyrazime.jpg

 Dostali jsme se také i k sutině, kde si pár pejsků moc rádo začuchalo.

 Ke konci tábora - v sobotu byli naplánovány zkoušky ZZZ a ZVP1.

S Cailin jsme nastoupili na ZZZ a v úmorném vedru skoro 40°C jsme tuto zkoušku úspěšně složili. Moc jsem Cailin obdivovala, jak dokázala po takhle náročném týdnu a za takových podmínek tuto relativně dlouhou 4-oddílovou zkoušku / stopa s figurantem, poslušnost, překážky a speciální cviky / složit.

A tak utahaní a plni dojmů jsme se vraceli směr domov......krásně prožitá dovolená.

A to vše se mnu absolvoval i manžel Jarda, který  si mezi záchrannáři vysloužil titul vrchního rozdělávače ohňů - soptíka a grilovacího specialisty - staral se nám každý večer o masíčko na grilu.

Další fotky a reportáž jsou zde.