Jdi na obsah Jdi na menu
 


VRH "E" Awedante 

krytí  3. a 4. duben 2022  

sono 28.4. - potvrzená březost

termín porodu :   4. června 2022 

k odběru :   od 26. července 2022  - VŠECHNA JSOU JIŽ V NOVÝCH DOMOVECH

 

1x znakatý pes,  7x plavý pes,

 2x znakatá fena 

FOTO ZDE

 

4.6.2022 v brzkých ranních hodinách, v 1 hodinu po půlnoci vykouklo na svět naše první štěňátko z vrhu E - krásný prvorozený plavý pejsek s váhou - 600g. Měla jsem velkou radost, že budeme mít opět nějakého plavého pejska, ovšem to jsem ještě netušila, jakou záplavu plavých pejsků ještě Dirké bříšku schovává.

Za ním následoval v 1:20 jediný a největší znakatý pejsek s  - 610g, poté se narodila v 1:50 znakatá fenka s váhou 480g a pak se začal rodit jeden plavý pes za druhým surpriseheart

Ve 2:30 plavý pes - váha - 570g, ve 2:40 plavý pejsek s váhou - 560g, další plavý pes ve 3:20 s váhou 500g

Skupinku rozstřelila ve 3:40 druhá znakatá fenka s váhou -  490g.

Poté se Dirké vrátila k plavým pejskům a v 5:00 se narodil další plavý pejsek s váhou - 600g , za půl hodiny v 5:30 další plavý pes s váhou - 550g. Poslední plavý pejsek se narodil v 6:15 hodin s váhou - 530g ,

Dirké byla statečná a přivedla na svět  bez problémů během 5 hodin 10 nádherných a velkých štěňátek. Porod byl celkem rychlý a Dirké vše zvládla naprosto samostatně.

Všechna štěňátka se mají čile k světu, jsou pěkně živoučka a mamina si je všechny s láskou opečovává. Máme celých 5,490 kg  heart štěstí. Teď všichni odpočívají, ale brzy se projeví jejich akční geny, které zdědili od svých rodičů a prarodičů a na to už se všichni moc těšíme.

 

Matka štěňat :

J. Ch., Ch. ČR Angie Coras Garden

matka: Cora von Philippsdorf

otec: Artur z Duhového kopce (šampion ČR, SR, CAC, Nv, r. CACIB, zkoušky: RH-E, RH-FLA, RH-TA, ZOP, ZPU1, ZZP2, ZZZ

výstavy: Klubová vítězka 2012,  čekatelka šampiona IHF , Nejlepší mladý plemene 2011,  Juniorská šampionka ČR,  čekatelka šampiona ČR,  čekatelka šampiona SR,  čekatelka šampiona AT,  CAC Maďarsko,  celkem 10 x titul CAC.   CACIB Rakousko,  res. CACIB Slovenko,  výborná 3 na Světové výstavě v Salcburku.              Vždy s umístněním.

zkoušky a závody: ZZO, ZOP, ZPU1, ZM, BH, IPO VO, UPr1, ZVV 1, IPO1, FPr 1,  1. místo na mistrovství hovawart klubu 2011 v kategorii ZPU1,  3. místo na mistrovství hovawart klubu 2012 v kategorii ZM,  13. místo na závodě o Zmrzlou vranu 2012, kategorie ZPU1,  1. místo v závodě Pro sport Cup 2012, kategorie poslušnost ZVV1



Více zde:http://hovawart-angie.webnode.cz/stenata-puppies/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma:http://www.webnode.cz

J. Ch., Ch. ČR Angie Coras Garden

matka: Cora von Philippsdorf

otec: Artur z Duhového kopce (šampion ČR, SR, CAC, Nv, r. CACIB, zkoušky: RH-E, RH-FLA, RH-TA, ZOP, ZPU1, ZZP2, ZZZ



Více zde:http://hovawart-angie.webnode.cz/stenata-puppies/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma:http://www.webnode.cz

 Dirké Awedante ( Anttara Black Awedante  +  Leroy Aldeon )

dirke-postoj---mensi.jpg

 

Výstavy : Vítěz třídy mladých, čekatelka Šampiona ČR,

2 x titul CAC, r. CAC

 

Zkoušky : ZZO, AD, OB-Z, BH/VT , ZZZ - záchranářská zkouška

 

 

Zdraví  : DKK , DLK  0/0 ,

DM N/P, lokus D D/D, 

Oftalmologické vyšetření DOV - negativní

vyšetření štítné žlázy - negativní 

Závody: 

Stodský závod O putovní Pohár starosty města Stod   -   2. místo /13 soutěžících/ 

Zručský závod    -   1. místo /6 soutěžících/

 5. místo v soutěži   Nejúspěšnější pracovní hovawart  ČR roku 2021

 

výstavy: Klubová vítězka 2012,  čekatelka šampiona IHF , Nejlepší mladý plemene 2011,  Juniorská šampionka ČR,  čekatelka šampiona ČR,  čekatelka šampiona SR,  čekatelka šampiona AT,  CAC Maďarsko,  celkem 10 x titul CAC.   CACIB Rakousko,  res. CACIB Slovenko,  výborná 3 na Světové výstavě v Salcburku.              Vždy s umístněním.



Více zde:http://hovawart-angie.webnode.cz/stenata-puppies/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma:http://www.webnode.cz
                                  

Dirké je naše odchované štěňátko vytvořené na míru dle mých představ - je již 3 pokračovatelkou v CHS Awedante a přesně splňuje moji představu o ideálním Hovawartovi - po rodičích a prarodičích podědila jen to nejlepší a takovou jsem měla představu už při zakládání CHS a plánování krytí.

Dirké je v exteriéru typickou představitelkou svého plemene - má krásně modelovanou hlavu, rovnou záď, výborné úhlení, ideálně nasazené a nesené uši, plnochrupý - nůžkový skus, krásně a rovně nesený ocas, který není stáčen nad hřbet - což je teď hodně rozšířené v populaci HW a moc neodpovídá standartu, srst má hustou a dlouhou s ideálně rozloženými znaky v tmavě hnědé barvě, oči má zdravé a tmavé.

Co si ale na Dirké cením nejvíc je její povaha - je velmi akční, zvídavá, sebevědomá s výborným kořistnickým pudem a velkou chutí se něco učit, je to moje míčková princezna, která mi stále velmi připomíná svým projevem babičku Cailin, která byla takové naše sluníčko a já si vždy přála tuto povahu ve svém chovu udržet.

Prostě Dirké si od rodičů Anttary Black Awedante a Leroye Aldeon vzala to nejlepší a přidala geny svých babiček a dědečků: heart  Djamila Aldeon  +  Flocky Eilleen  a  Cailin Sun Kesidy  +  Cyrol Bukový háj  heart

Dirké je výstavně, ale převážně pracovně vedená fenka, což dokazuje 5 složených zkoušek z výkonu a účast na závodech viz. odkaz zkoušky a závody a v odkazu výstavy je její výstavní kariéra - i když se narodila do Covidové doby a výstavy byli skoro všechny zrušeny, přesto na těch pár kam jsme mohli byla vždy od rozhodčích velmi kladně hodnocena. 

 Její pracovní potenciál jsem ale mohla rozvíjet a tak máme společně složeno 5 pracovních zkoušek z různých řádů sportovní kynologie - nejvíce si cením náročné záchrannářské zkoušky, kterou Dirké zvládla ve věku 21 měsíců. Dirké baví vlastně vše kam spolu vyrazíme - má velmi radostný a pěkný projev při poslušnosti, přesné stopování ji baví - pěkně a pečlivě vyčuchává a označuje předměty a v obranách je to takový malý maliňáček v kožichu hovíka - obrany bere formou hry a úplně nejradši se tahá o rukáv s figurantem - je to prostě bojovnice. Míčkovou závislost podědila po Cailin a tak se s ní velmi dobře pracuje, jako odměna je míček prostě TOP. 

V loňském roce jsem s Dirké vyrazila i na závody a bylo z toho 1. a 2. místo, což v jejím věku byl krásný úspěch.

Důležité pro budoucí majitele a chov je hlavně povaha rodičů a zdravotní vyšetření a tak jsem i u Dirké nechala udělat některá nepovinná vyšetření jako jsem to měla i u její mamky a babičky.

Dirké je velmi učenlivá a sebevědomá fena s úžasnou nekonfliktní povahou.

    A protože minimálně 50 % genů předává matka, doufáme, že i její štěnda budou stejně úžasní jako ona. Jako taťuldu jsme vybrali stejně suprového psa s velmi zajímavým rodokmenem se spousty šikovných a velmi pěkných předků.

 

 Otec štěňat :

 Agreed Wonder Sambuca   ( Aim Elderberry from Black Madow  +  Brit Coras Garden )

malaa.jpg

 

Výstavy: Junior Ch.ČR, Šampion ČR, Hungaria Shou Champion, Croatian Champion, CACA-Klubsiegerschau V1,CACA,

Klubový vítěz, čekatel šampiona IHF

Zkoušky :   ZOP

Zdraví:       DKK HD A/A, ED 0/0, OCD neg. ,PR,LL,C neg. , DM N/N, MLPH D/d1

 

 

 

Více informací o Agreedovi, jsou ZDE 

  

Po velmi dlouhém hledání a probírání pro a proti, několikerém přemítání o kvalitách krycího psa u nás převládlo naše přesvědčení o výběru Agreeda. Tohoto psa už jsem si vybrala vloni pro Anttaru, ale krytí nebylo úspěšné a tak jsem se rozhodla svůj tehdejší výběr opakovat. Agredovo kvality byly pro mě tenkrát velmi zajímavé a proto znova padla volba na tohoto psa s úžasným rodokmenem, kde je zastoupena jak pracovní, tak výstavní linie a navíc i spousty kladných zdravotních vyšetření.

Je to pes s velmi kamarádskou, vyrovnanou povahou, lehce ovladatelný, no prostě pan pes. 

I když má Abreed složenou zatím jednu zkoušku, jeho bratr je v tomto oboru  hvězda a i oba rodiče mají spousty zkoušek, takže pracovní  potenciál tam je.

Ovšem zase Agreed září na výstavních molech a je již několika násobný šampion a dokonce i čekatel titulu IHF, což je příčka nejvyšší.

Jeho genetický potenciál z řady úspěšných předků je velmi zajímavý a určitě bude pro budoucí majitele jeho štěňátek velkým vstupním bonusem. 

Kromě pracovní a výstavních předpokladů u budoucích štěňat je pro mě ovšem velmi důležitý zdravotní stav rodičů a prarodičů a to u Agreeda odpovídá mým představám.

 

Věříme, že štěňátka z tohoto námi pečlivě vybraného spojení budou pro jejich nové páníčky radostí, ať už hledající  pouze rodinného přítele, nebo jedince s výstavními a pracovními předpoklady.

 

Netrváme u štěňátek na pracovní a výstavní kariéře - každý si se štěňátkem vybere aktivity dle svého úsudku a zaměření.

Ovšem na čem trváme je milující a láskyplný domov, kde bude pejsek součástí rodiny a ne jen doplněk na zahradu.

 

 

mala.jpgNaše chovatelská stanice má jako prioritu především odchov zdravých, povahově vyrovnaných a exteriérově i pracovně úspěšných hovawartů.  Proto tak pečlivě vybíráme k naší fence odpovídajícího partnera.  Majitelé štěňátek se vždy na nás mohou kdykoliv s jakýmkoliv psím problémem obrátit..(od informací o plemeni, výchově, výcviku, výživě i účasti na výstavě...až po zařazení do chovu )
Trvalý kontakt s majiteli našich štěňátek vždy velmi vítáme.


Pokud máte zájem o štěňátko z naší chovatelské stanice, můžete si je předběžně zamluvit a podrobně se informovat na tel. 737315367 nebo na e-mail: e.hajsmanova@volny.cz.